Loading...
Zwemvijver2018-08-10T09:02:18+00:00

Creëer een natuurlijke sfeer

Een mooie, landelijke omgeving waarin uw tuin en de natuur naadloos in elkaar overlopen. Dat bereikt u op het moment dat u een zwemvijver laat aanleggen. De stijl van een zwemvijver weerspiegelt het karakter van uw tuin.

Met een zwemvijver aanleggen creëert u een natuurlijke sfeer. De vijver kan als rustpunt dienen in een strak aangelegde tuin of juist van extra toegevoegde waarde zijn in een tuin met een speelse uitstraling. De medewerkers van Damink tuin & landschap zijn benieuwd naar uw wensen en kunnen iedere gewenste zwemvijver voor u realiseren.

Iedere zwemvijver kent een zwem- en een plantgedeelte. Het plantgedeelte is een afgescheiden stuk. Een trapje geeft makkelijk toegang tot het zwemgedeelte. Doordat de ondergrond overal even diep is, benut u het zwemoppervlak optimaal.

U kunt kiezen voor een strakke of een natuurlijke zwemvijver. Net als de strakke vijver bestaat de natuurlijke vijver uit een strakke bak, maar deze wordt omringd door een natuurlijke schil met speciale planten.

Weinig onderhoud

Het mooie van een zwemvijver is dat we deze in iedere tuin kunnen aanleggen. Het maakt voor ons geen verschil of u beschikt over een landschapstuin of over een bescheiden stadstuin. Het voordeel van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad is dat een zwemvijver met veel minder onderhoud gepaard gaat. Het enige dat u hoeft te doen, is eens in de zoveel maanden de hardheid en pH-waarde van het water controleren. Planten in de helofytenfilter zorgen dat het water schoon blijft. Wij zorgen voor een zorgvuldig afgestemde beplanting van een speciale regeneratiezone op een natuurlijke en biologische wijze: zo beschikt u altijd over zuiver en vitaal water.

Biologisch zwembad

Behalve voor een zwemvijver met waterplanten kunt u bij het aanleggen ook kiezen voor een biologisch zwembad. Hierbij plaatsen we een nieuw fosfaatfilter: de PhosTec Ultra. Die integreren we in de watercirculatie. De filter bindt het in water opgeloste fosfor. Onze BIOTOP Living-Pool heeft in tegenstelling tot de traditionele zwemvijvers geen regeneratiezone met daarin levende planten en dieren nodig. De ondergronds geplaatste biofilter en de speciaal daarvoor ontwikkelde fosfaatfilter zorgen voor de biologische en fysische zuivering van het water.

Neem contact op

Wat onze klanten zeggen

“Damink tuin & landschap heeft ons geholpen bij het opstellen van een landschapsplan ten behoeve van de realisatie van een nieuwe schuur. De landschapsadviseurs van Damink hebben op een prettige manier met ons gewerkt aan dit plan, dat wij in de loop der jaren hopen te realiseren.”

Familie Mulders, Rossum

“In het kader van de Groene en Blauwe Diensten (gemeente Dinkelland) heeft Damink tuin & landschap in opdracht van mij een project uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn lovend over het eindresultaat: Damink heeft gezorgd voor de aanplant van meerdere hoogstamfruitbomen, een afrastering van gekloofde eikenpalen en een hek van inlands eiken.”

Dhr. H. Kattenpoel, Denekamp

“Er was goede aandacht voor onze wensen. Dit heeft geleid tot een zeer geslaagd resultaat. Tijdens de uitvoering is er netjes gewerkt door Tom Damink, Lilian en een medewerker. De goede aandacht, ondanks dat het geen groot project betrof, hebben wij bijzonder kunnen waarderen evenals de fijne open communicatie.”

Jan en Diny Letteboer

“Damink Tuin en Landschap heb ik ervaren als een servicegericht bedrijf, dat echt voor een tevreden klant gaat. Er werken vakbekwame mensen die meedenken en goed werk afleveren.”

Marc Kuijer, Staatsbosbeheer Twente

“Damink tuin& landschap is een bedrijf waar ik graag mee samenwerk. Ze zijn flexibel, hebben kennis van natuurbeheer en gaan zorgvuldig te werk met aangepast materieel. Ik vind het ook prettig dat er actief wordt meegedacht over de uitvoering van werkzaamheden om samen tot een goede aanpak te komen”.

Rick Staudt, Landschap Overijssel

“Dat het even duurde voordat de mannen van Damink langskwamen had een goede reden: ze zijn gewild want ze leveren goed werk. Er werd snel en netjes gewerkt. Bij het snoeien van de klimop-heg was er zelfs nauwelijks iets bij de buren in de tuin terecht gekomen.”

S. Bruin Slot, Enchede
Uw tuinverzorging of ontwerp volledig uit handen geven?

Neem dan contact met ons op! 0541-296114

Contact