Creëer een natuurlijke sfeer

Een mooie, landelijke omgeving waarin uw tuin en de natuur naadloos in elkaar overlopen. Dat bereikt u op het moment dat u een zwemvijver laat aanleggen. De stijl van een zwemvijver weerspiegelt het karakter van uw tuin.

Met een zwemvijver aanleggen creëert u een natuurlijke sfeer. De vijver kan als rustpunt dienen in een strak aangelegde tuin of juist van extra toegevoegde waarde zijn in een tuin met een speelse uitstraling. De medewerkers van Damink tuin & landschap zijn benieuwd naar uw wensen en kunnen iedere gewenste zwemvijver voor u realiseren.

Iedere zwemvijver kent een zwem- en een plantgedeelte. Het plantgedeelte is een afgescheiden stuk. Een trapje geeft makkelijk toegang tot het zwemgedeelte. Doordat de ondergrond overal even diep is, benut u het zwemoppervlak optimaal.

U kunt kiezen voor een strakke of een natuurlijke zwemvijver. Net als de strakke vijver bestaat de natuurlijke vijver uit een strakke bak, maar deze wordt omringd door een natuurlijke schil met speciale planten.

Kraakhelder water

Wilt u genieten in een eigen zwembad maar heeft u geen behoefte aan alle chemicaliën die zorgen voor gevoelige ogen en huid? Dan is een zwemvijver de perfecte oplossing! Kraakhelder water dat door speciale planten wordt gezuiverd, zonder enig gebruik van chemicaliën. De zwemzone, regeneratiezone en plantfilter worden gescheiden door een muur. Geniet van uw natuurlijke zwemomgeving omringt door planten!

Liever geen planten maar ook geen chemicaliën? Dan is een zwembad met een mineralenfilter misschien iets voor u. Een strakke naadloze bak in diverse afmetingen met verlichting en eventueel een rolldeck, die zorgt dat het water zomers warm aanvoelt en vuil tegenhoud. Wilt u het zwemseizoen verlengen, dan is ook het gebruik van een warmtepomp een optie!

Het onderhoud

Als het voorjaar nadert heeft de zwemvijver een voorjaarsschoonmaak nodig. Wat we daaronder verstaan is het schoonmaken van de bodem en wanden. In de zomer en herfst worden de onderwater planten gesnoeid. De zwembadrobot zorgt ervoor dat zodra u weer gaat zwemmen de zwemzone schoon blijft. Nadert de winter dan wordt het bad winterklaar gemaakt in een paar handelingen. Daalt het kwik onder nul en vormt het water een mooie ijslaag dan is het zelfs mogelijk om te schaatsen!

Neem contact op

Wat onze klanten zeggen

“Damink tuin & landschap heeft ons geholpen bij het opstellen van een landschapsplan ten behoeve van de realisatie van een nieuwe schuur. De landschapsadviseurs van Damink hebben op een prettige manier met ons gewerkt aan dit plan, dat wij in de loop der jaren hopen te realiseren.”

Familie Mulders, Rossum

“In het kader van de Groene en Blauwe Diensten (gemeente Dinkelland) heeft Damink tuin & landschap in opdracht van mij een project uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn lovend over het eindresultaat: Damink heeft gezorgd voor de aanplant van meerdere hoogstamfruitbomen, een afrastering van gekloofde eikenpalen en een hek van inlands eiken.”

Dhr. H. Kattenpoel, Denekamp

“Er was goede aandacht voor onze wensen. Dit heeft geleid tot een zeer geslaagd resultaat. Tijdens de uitvoering is er netjes gewerkt door Tom Damink, Lilian en een medewerker. De goede aandacht, ondanks dat het geen groot project betrof, hebben wij bijzonder kunnen waarderen evenals de fijne open communicatie.”

Jan en Diny Letteboer

“Damink Tuin en Landschap heb ik ervaren als een servicegericht bedrijf, dat echt voor een tevreden klant gaat. Er werken vakbekwame mensen die meedenken en goed werk afleveren.”

Marc Kuijer, Staatsbosbeheer Twente

“Damink tuin& landschap is een bedrijf waar ik graag mee samenwerk. Ze zijn flexibel, hebben kennis van natuurbeheer en gaan zorgvuldig te werk met aangepast materieel. Ik vind het ook prettig dat er actief wordt meegedacht over de uitvoering van werkzaamheden om samen tot een goede aanpak te komen”.

Rick Staudt, Landschap Overijssel

“Dat het even duurde voordat de mannen van Damink langskwamen had een goede reden: ze zijn gewild want ze leveren goed werk. Er werd snel en netjes gewerkt. Bij het snoeien van de klimop-heg was er zelfs nauwelijks iets bij de buren in de tuin terecht gekomen.”

S. Bruin Slot, Enchede
Al uw tuin- of landschapswerkzaamheden uit handen geven?

Neem dan contact met ons op! 0541-296114

Contact