TUINKASSEN

Bent u op zoek naar een functionele én mooi tuinkas om in te kweken of te gebruiken als tuinkamer? Damink tuin en landschap biedt tuinkassen aan van Janssens AluSystems. Met een tuinkas is het heerlijk om buiten te zijn, ook in het najaar. Zo verlengt u het buitenleven met een extra seizoen!

Wat zijn Janssens AluSystems tuinkassen?

Het bedrijf Janssens AluSystems is producent van een breed programma tuinkassen, tuinkamers en serres en exporteert deze wereldwijd via distributeur- en dealernetwerken. De serres en tuinkassen van Janssens behoren met hun hoge kwaliteit tot de midden- en hogere klassen. De tuinkassen worden volledig door Janssens AluSystems verzorgt, zo bent u zeker van de beste kwaliteit.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bent u op zoek naar een tuinkas maar weet u niet welke optie de juiste is voor uw tuin? Wij bieden diverse modellen van Janssens AluSystems aan. Zo bieden wij bijvoorbeeld de standaard ‘Action Models’ aan. Tuinkassen uit deze serie bieden een vast configuratie (samenstelling met ramen en deur(en)). Deze modellen worden seriematig geproduceerd en zijn daardoor aantrekkelijk geprijsd en snel leverbaar.Naast de ‘Action Models’ is er ook een ‘Custom Model’ serie. Tuinkassen en tuinkamers uit deze serie kunt u volledig zelf samenstellen. U kiest het model, aantal en soort ramen en deuren, breedte van de glaspanelen en accessoires. Bovendien kunt u elke mogelijke RAL kleur kiezen voor uw tuinkas. Wij adviseren u graag bij het samenstellen, neemt u daarvoor contact met ons op.

Welke accessoires zijn er?

Wilt u een eigen draai geven aan de inrichting en de afwerking van uw tuinkas? Dan kunt u gebruik maken van een aantal handige en mooie accessoires. Denk hierbij aan zonneschermen, oprijplaten, sier- en verstevigingselementen, bevestigingsmaterialen, onderhoudsmaterialen en geïntegreerde zaaibakken en kweektafels. Met deze accessoires maakt u uw tuinkas compleet.

De getoonde prijzen zijn richtprijzen en zijn exclusief de montage & accessoires kosten. Het kan zijn dat de prijzen fluctueren. Neem voor de actuele prijs contact met ons op.

De montage

De montage van uw tuinkas is een klus die veel tijd kost en zorgvuldig moet gebeuren. U kunt ervoor kiezen om de tuinkas zelf te monteren of u kunt de hulp van onze medewerkers inschakelen. Wij hebben voor u hieronder een montage stappenplan opgesteld welke u kunt volgen als u ervoor kiest om uw tuinkas zelf te monteren.

Hoe bereidt u de montage voor?

Het is belangrijk om goed voorbereid van start te gaan met het monteren van de tuinkas. Zo moet u van tevoren nadenken over waar u uw tuinkas graag wilt plaatsen. Waarschijnlijk wilt u de kas plaatsen op een plek die u vanuit uw woning goed kunt zien. Wel is het aan te raden om de kas op een enigszins beschutte plek neer te zetten zodat uw kas minder beïnvloed wordt door verschillende weersomstandigheden. In een ideale situatie plaatst u de tuinkas met de deur naar het zuiden aan de korte zijde van de kas. Dit heeft te maken met het opkomen en de stand van de zon.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat u de tuinkas plaatst op een goede ondergrond. De ondergrond moet schoon, recht en stevig zijn zodat de tuinkas niet na verloop van tijd gaat verzakken. Bij een verzakking van de tuinkas ontstaat de kans op extra spanning op het glas, waardoor het glas kan breken.

Heeft u een geschikt plek gevonden? Zorg er dan voor dat er aan iedere zijde rondom de kas minimaal een halve meter vrije ruimte gerealiseerd wordt. Kiest u voor een grotere maat tuinkas dan is er meer ruimte rondom de tuinkas nodig. Dat heeft onder andere te maken met het veilig kunnen plaatsen van de glasplaten in het dak van de tuinkas. Wij voorzien u graag van advies.

De fundering aanleggen

Voordat u kunt beginnen met het monteren van de kas, is het van belang dat u eerst de fundering legt. De tuinkassen van Janssens AluSystems zijn altijd uitgerust met zelfdragende funderingsprofielen. Daarmee is het mogelijk om de kleinere modellen zonder onderliggende fundering te bouwen.  

In de regel worden grotere modellen gebouwd op een aan te leggen betonbandfundering. Het is noodzakelijk dat uw fundering 100% waterpas en haaks wordt aangelegd. Als dat niet zo is ontstaan er problemen met spanning op het glas (mogelijke breuk tot gevolg), schuifdeuren en ramen die niet goed open en dicht gaan. Zorgt u dus voor een goede basis!

Het monteren van de kas

Zodra de fundering gereed is, kunt u beginnen met het monteren van de kas. Bij de levering van uw tuinkas ontvangt u een montagehandleiding van Janssens AluSystems. Volg deze instructies zorgvuldig en stap voor stap.

De volgorde van montagehandelingen is belangrijk dus sla geen stappen over. Om u verder te ondersteunen zijn er ook montagevideo’s op YouTube beschikbaar. Vanwege uw veiligheid adviseren wij om het monteren van de kas altijd met zijn tweeën uit te voeren.

Laat de specialisten van Damink uw tuinkas plaatsen

Wilt u de montage liever laten uitvoeren door onze medewerkers? Geen enkel probleem, onze specialisten zijn u graag van dienst. Wij leggen de fundering, monteren het frame en brengen een glazen of kunststof afdichting voor u aan.Om de montage zo soepel mogelijk te laten verlopen, verwachten wij dat de bouwlocatie goed is voorbereid wanneer onze medewerkers langskomen. Dit houdt in dat de ondergrond vlak en vast is, er maximaal 1 centimeter afschot is in de lengte gevels, een halve meter ruimte aan alle kanten rondom de kas is gerealiseerd en dat alle obstakels, zoals boomwortels en stenen, verwijderd zijn. Als deze voorbereidingen allemaal zijn getroffen, zorgen de specialisten van Damink tuin & landschap voor de rest!

Bewonder ons showroommodel

Bent u geïnteresseerd in een tuinkas, maar wilt u deze graag eerst bewonderen? Dat begrijpen wij goed, kom daarom vrijblijvend bij ons langs in Agelo! Wij hebben een showroommodel staan op onze locatie zodat u goed kunt zien wat de tuinkassen van Janssens AluSystems te bieden hebben. Daarnaast staan onze specialisten klaar voor uw vragen. 

Onze showroom is op maandag en vrijdag tussen 8:00-17:00 geopend. Liever op een andere dag langskomen in onze showroom? Maak dan een afspraak door te mailen naar lilian@daminktuinenlandschap.nl of bel naar 06-21872369 / 0541-296114