Blog

Tuin voorjaar klaar maken

De lente staat bijna voor de deur. Dit betekent dat het tijd is om uw tuin voorjaar klaar te maken, zodat u in het zonnetje kunt genieten van een nette, schone tuin. In deze blog vertellen wij u wat er allemaal moet gebeuren om uw tuin klaar te maken voor het voorjaar. Wilt u hier liever geen omkijken naar hebben? Damink tuin & landschap neemt de voorjaarsklus graag voor u uit handen.

Onkruid verwijderen

Voor een nette tuin is het heel erg belangrijk om al het onkruid te verwijderen. De meest efficiënte manier om onkruid te verwijderen is gewoon met de hand. Om de klus iets gemakkelijker te maken kunt u het onkruid eerst los schoffelen. Voor onkruid verwijderen kunt u ook terecht bij Damink tuin & landschap!

Bomen en planten snoeien

Het snoeien van planten is een belangrijk punt tijdens het voorjaar klaar maken van uw tuin. Als de planten op het juiste moment gesnoeid worden, stralen deze de hele lente. Het is dus belangrijk om alle planten in uw tuin af te gaan en op te zoeken wanneer deze gesnoeid moeten worden. Voor rozen en hortensia’s is maart bijvoorbeeld de ideale maand om te snoeien. Wilt u graag meer informatie? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Het gazon verticuteren

Heeft u een gazon in uw tuin? Vergeet dan niet uw gazon te verticuteren. Verticuteren zorgt ervoor dat mos en dood organisch materiaal verwijderd wordt zodat het gras meer ruimte heeft om zich te ontwikkelen. U kunt het gazon het beste in het voorjaar verticuteren, wanneer de ondergrond weer wat warmer begint te worden.

Groene aanslag op de bestrating verwijderen

Het verwijderen van groene aanslag op de bestrating kunt u op verschillende manieren doen. Voor paden en opritten is het handig om strooizout tegen groene aanslag te gebruiken. Ook groene Biotex, schoonmaakazijn en de hogedrukreiniger zijn ideaal om van de groene aanslag af te komen. Maak echter geen gebruik van chloorwater, chloor is te agressief en zeer schadelijk voor het milieu.

Teunmeubilair klaar maken

Om uw tuin echt helemaal klaar te maken voor het voorjaar haalt u natuurlijk uw tuinmeubilair tevoorschijn. Ook op uw meubilair kan groene aanslag zijn ontstaan, verwijder ook deze aanslag zodat u in het voorjaar weer van schoon tuinmeubilair kunt genieten. Tenslotte kunt u uw tuinmeubilair eventueel nog onderhouden met een nieuwe lak of verfbeurt.

Laat uw tuin voorjaar klaar maken door Damink tuin & landschap

Wij begrijpen als geen ander dat het een grote klus is om uw tuin klaar te maken voor het voorjaar. Heeft u geen groene vingers of heeft u geen tijd om uw tuin volledig te onderhouden? Damink tuin & landschap neemt het onderhoud graag voor u uit handen. Er zijn vele mogelijkheden op het gebied van onderhoud: een éénmalige onderhoudsbeurt, maandelijks onderhoud, een voor en/of najaarsbeurt of het laten uitvoeren van specialistisch werk. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0541-296114!

Contact

Laat ons weten waar we u mee kunnen helpen. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.