Blog

Tuin najaar klaar maken

Om u alvast voor te bereiden op het najaar, geven we u graag een aantal tips om uw tuin najaar klaar te maken. Zo kunt u volop van de herfst gaan genieten in een mooie, strakke tuin. Wilt u het onderhoud liever uit handen geven? Geen enkel probleem, Damink tuin & landschap staat voor u klaar. Wij verzorgen het onderhoud aan uw tuin van A tot Z.

Bereid uw tuin voor op de herfst

Onderhoud aan uw tuin gaat het hele jaar door. Zo is het belangrijk om aan het begin van het voorjaar uw tuin voorjaar klaar te maken, maar het najaar klaar maken van uw tuin is net zo belangrijk. De werkzaamheden zijn uiteraard afhankelijk van uw tuin, echter geven wij u graag een overzicht van de meest voorkomende onderhoudswerkzaamheden. Zo bereidt u uw tuin goed voor op de herfst en kunt u straks gaan genieten van de herfstkleuren.

(ver)planten bomen, planten en bloemen

Het einde van de zomer is hét perfecte moment om uw bestaande bomen en planten te verplanten, of om nieuwe beplanting aan te leggen. Door aan het begin van de herfst de beplanting een nieuwe plek te geven en extra beplanting toe te voegen aan uw tuin, creëert u een voedzame omgeving waarin de beplanting goed kan aarden. U profiteert hier in het voorjaar direct van zodra er een kleurrijke omgeving ontstaat. Zorg er wel voor dat u in het najaar alleen beplanting plant die goed tegen koude omstandigheden kan. De specialisten van Damink tuin & landschap informeren u hier graag over.

Herstel uw gazon

Gedurende de zomer schijnt de zon veel en fel. Dit kan ervoor zorgen dat er kalen plekken ontstaan in uw gazon. Deze kalen plekken kunt u het beste aan het begin van de herfst opnieuw bezaaien met gazonzaai, waarna u de plek bedekt met gezeefd compost. Doe dit wel nádat u het gehele gazon opnieuw bemest heeft. Zo zorgt u ervoor dat het gazon in het najaar rustig aan kan herstellen, en heeft u in het voorjaar uitzicht op een prachtig gazon.

Onkruid verwijderen

De warme dagen en afwisseling met regenbuien die we in Nederland kennen gedurende de zomer, bieden een uitstekende omgeving voor onkruid om snel te groeien. Tijdens de zomermaanden is het daarom belangrijk om het onkruid op tijd weg te halen. Zodra de herfst voor de deur staat groeit het onkruid minder snel, dit is hét moment om het onkruid volledig weg te halen. Door dit eenmaal goed te doen in de herfst, kan uw tuin er in de winter goed tegenaan en profiteert u in de lente van minder onkruid in uw tuin.

Tuinonderhoud in het najaar

Uw tuin is klaar voor het najaar, maar ook gedurende het najaar is het belangrijk om uw tuin goed te onderhouden. Zo is het belangrijk om op tijd de gevallen bladeren op te ruimen, zodat deze geen aanslag achterlaten op uw betegeling of uw gazon beschadigen. Heeft u een vijver? Dan is het een belangrijke taak om deze goed schoon te houden! Helaas is dit gedurende herfst vaker nodig door onder andere bladeren die vallen, maar hier profiteert u in de winter en lente van.

Laat Damink tuin & landschap uw tuin najaar klaar maken

Wilt u ervoor zorgen dat uw tuin volledig klaar is voor het najaar, maar wilt u de klus liever uit handen geven? Onze hoveniers staan voor u klaar in Overijssel! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u zelf aan de slag gaan in uw tuin, maar heeft u een vraag over het onderhoud? Ook dan staan wij u graag te woord.

Contact

Laat ons weten waar we u mee kunnen helpen. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.