Blog

Landschapsonderhoud

Damink Tuin & Landschap is met meer dan 150 tuin- en landschapsprojecten bedreven in het opknappen en onderhouden van landschappen en bospercelen. Vanuit deze rol zijn we bekend met regelingen en subsidies, waaraan verplichtingen verbonden zijn met betrekking tot onderhoud en de instandhouding van landschapselementen.

Weilanden, houtwallen of bospercelen

Of het nu om het onderhouden van weilanden, houtwallen of bospercelen gaat: Damink Tuin & Landschap bied ondersteuning van begin tot eind. Als grondeigenaar van een stuk buitengebied kunt u denken aan het opknappen van een waterput, houten luiken of oude kippenhokken, maar ook aan ondersteuning bij de keuze voor beplanting. We kunnen het complete landschapsonderhoud voor onze rekening nemen, zodat u er zelf geen omkijken naar hebt.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn: maaien, plaggen, snoeien en zagen van houtwallen of bosjes. Maar ook het versnipperen van snoeihout, het wegfrezen van boomstobben en het opschonen van poelen zijn werkzaamheden die met enige regelmaat door ons worden uitgevoerd. Als tuinontwerper hebben we veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van tuinenen landschappen, waardoor we ook nieuwe aanplant kunnen verzorgen. We beschikken over een palenheimachine, waarmee we afrasteringen in snel tempo kunnen plaatsen. Zelfs hoekige palen kunnen we probleemloos inheiden. Ter afsluiting van weidedoorgangen en bospaden gebruiken wij vaak het Twentse landhek (ook wel wringhek genoemd). Dit is een authentiek, robuust en handgemaakt hek van Nederlands eiken. landschapsonderhoud voor onze rekening nemen, zodat u er zelf geen omkijken naar hebt.

Boomverzorging

Wie een boom goed wil verzorgen, moet over de juiste kennis beschikken. Door verkeerd te snoeien kan scheefgroei ontstaan. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk de boom goed te verzorgen met het oog op een lange levensduur. Wij kunnen de boom verzorgen vanaf het moment dat deze wordt geplant. Iedere levensfase van een boom vraagt om een eigen techniek van snoeien. Een slecht onderhouden boom wordt van binnen kaal en sterft uiteindelijk af. Door vakkundig snoeiwerk begeleiden wij bomen van een tijdelijke kroon naar een gezonde en regelmatige groei.

We zijn uitstekend op de hoogte van aspecten omtrent boomveiligheid en snoei- en rooitechnieken. Daarnaast zijn we uiteraard bekend met de eisen die bomen stellen aan hun groeiplaats en met bijbehorende wet- en regelgeving omtrent bomen verzorgen.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidieregelingen met betrekking tot landschapsonderhoud. Denk aan NSW landgoederen, Groene en Blauwe diensten, Subsidieregeling Natuur en Landschap en Streekeigen Huis en Erf. Wij kunnen u hierover adviseren en namens u subsidie aanvragen. Daarna maken we een planning voor het onderhoud, waarmee we voldoen aan alle verplichtingen die de subsidieverstrekker stelt. Een eventuele controle vanuit de overheid kunt u met een gerust hart tegemoet zien.

Landschapsonderhoud in Twente en omstreken

Damink Tuin en Landschap is gevestigd in Twente. In onze portefeuille bevinden zich particulieren, maar ook opdrachtgevers zoals Landschap Overijssel, Staatsbosbeheer, Waterschap, provincie Overijsel, gemeente Oldenzaal, gemeente Dinkelland, landgoed Twickel en gemeente Borne. In onze aanpak onderscheiden we ons door anderen te inspireren en te kiezen voor een nuchtere aanpak. We hanteren een goede communicatie en staan voor een optimale beleving van het buitenleven. We hebben een Twentse mentaliteit en komen met praktische oplossingen. Korte lijnen en heldere afspraken. Daar houden we van. We maken het graag eenvoudig en overzichtelijk.

Uw landschapswerkzaamheden uit handen geven? Neem contact met ons op voor meer informatie!

Contact

Laat ons weten waar we u mee kunnen helpen. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.