Opknappen en onderhouden

Het ontwerpen en aanleggen van tuinen is niet onze enige specialiteit. We zijn daarnaast ook bedreven in het opknappen en onderhouden van landschappen en bospercelen.

Vanuit deze rol zijn we bekend met regelingen en subsidies, waaraan verplichtingen verbonden zijn met betrekking tot onderhoud en de instandhouding van landschapselementen.

Particulieren informeren we hier graag over. Het zijn immers niet alleen gemeenten en provincies die over bospercelen en landschappen beschikken. Met grote regelmaat ondersteunen we particulieren die eigenaar zijn van een bosperceel of een landschapselement.

Van begin tot eind

Of het nu meerdere landschapselementen betreft, weilanden of houtwallen die onderhouden moeten worden: wij ondersteunen van begin tot eind. Als grondeigenaar van een stuk buitengebied kunt u denken aan het opknappen van een waterput, houten luiken of oude kippenhokken, maar ook aan ondersteuning bij de keuze voor beplanting. Indien u wilt, kunnen we het complete onderhoud van het landschap voor onze rekening nemen.

Veel voorkomende werkzaamheden zijn:

  • Maaien/plaggen

  • Snoeien/zagen van houtwallen/bosjes/hoogsstamboomgaarden

  • Versnipperen van snoeihout/wegfrezen van boomstobben

  • Opschonen van poelen

  • Nieuwe aanplant

Ook plaatsen we afrasteringen en handgemaakte landhekken.

We beschikken over een palenheimachine, waarmee we afrasteringen in snel tempo plaatsen. Zelfs hoekige palen kunnen we probleemloos inheiden.

Subsidies

Er zijn verschillende subsidieregelingen voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van het landschap. Denk aan NSW landgoederen, Groene en Blauwe diensten, Subsidieregeling Natuur en Landschap en Streekeigen Huis en Erf. Wij kunnen u hierover adviseren en namens u subsidie aanvragen. Vervolgens maken wij een planning voor het onderhoud, waarmee we voldoen aan alle verplichtingen die de subsidieverstrekker stelt. Een eventuele controle vanuit de overheid kunt u met een gerust hart tegemoet zien.

Neem contact op

Wat onze klanten zeggen

“Damink tuin & landschap heeft ons geholpen bij het opstellen van een landschapsplan ten behoeve van de realisatie van een nieuwe schuur. De landschapsadviseurs van Damink hebben op een prettige manier met ons gewerkt aan dit plan, dat wij in de loop der jaren hopen te realiseren.”

Familie Mulders, Rossum

“In het kader van de Groene en Blauwe Diensten (gemeente Dinkelland) heeft Damink tuin & landschap in opdracht van mij een project uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn lovend over het eindresultaat: Damink heeft gezorgd voor de aanplant van meerdere hoogstamfruitbomen, een afrastering van gekloofde eikenpalen en een hek van inlands eiken.”

Dhr. H. Kattenpoel, Denekamp

“Er was goede aandacht voor onze wensen. Dit heeft geleid tot een zeer geslaagd resultaat. Tijdens de uitvoering is er netjes gewerkt door Tom Damink, Lilian en een medewerker. De goede aandacht, ondanks dat het geen groot project betrof, hebben wij bijzonder kunnen waarderen evenals de fijne open communicatie.”

Jan en Diny Letteboer

“Damink Tuin en Landschap heb ik ervaren als een servicegericht bedrijf, dat echt voor een tevreden klant gaat. Er werken vakbekwame mensen die meedenken en goed werk afleveren.”

Marc Kuijer, Staatsbosbeheer Twente

“Damink tuin& landschap is een bedrijf waar ik graag mee samenwerk. Ze zijn flexibel, hebben kennis van natuurbeheer en gaan zorgvuldig te werk met aangepast materieel. Ik vind het ook prettig dat er actief wordt meegedacht over de uitvoering van werkzaamheden om samen tot een goede aanpak te komen”.

Rick Staudt, Landschap Overijssel

“Dat het even duurde voordat de mannen van Damink langskwamen had een goede reden: ze zijn gewild want ze leveren goed werk. Er werd snel en netjes gewerkt. Bij het snoeien van de klimop-heg was er zelfs nauwelijks iets bij de buren in de tuin terecht gekomen.”

S. Bruin Slot, Enchede
Al uw tuin- of landschapswerkzaamheden uit handen geven?

Neem dan contact met ons op! 0541-296114

Contact