Voordelen van een daktuin

Een daktuin aanleggen is een hele logische keuze. In de eerste plaats kan een daktuin erg mooi zijn, daarnaast isoleert een daktuin een ruimte die daardoor in de zomer koel blijft. Ook wat betreft geluid biedt een daktuin goede isolatie. Doordat de UV-straling de dakbedekking niet bereikt, kan deze tientallen jaren langer mee gaan. Tot slot houdt een daktuin veel water vast, waardoor minder snel sprake is van wateroverlast. Ook het milieu is gebaat bij deze voordelen, waardoor het in sommige gemeenten zelfs mogelijk is om subsidie te krijgen voor de aanleg van een daktuin. De verkoeling die begroeiing biedt, kan ook het rendement van zonnepanelen verhogen.

Wanneer u overweegt een daktuin te realiseren, beschikt u over twee verschillende mogelijkheden:

  • Een extensieve daktuin is onderhoudsarm en bestaat uit eenvoudige begroeiing, waar niet op wordt gelopen. Het betreft vaak vetplantjes (sedumdak), maar het is ook mogelijk om met kruiden en grassen te werken. Dat leidt tot meer bloei en hoogteverschil, waardoor uw daktuin nog mooier wordt.

  • Een intensieve daktuin is vergelijkbaar met een ‘gewone’ tuin. Alles is mogelijk: van vaste planten tot een terras en van gras tot speelelementen en verlichting.

Op basis van uw wensen en voorkeuren ten aanzien van de daktuin en het aanleggen hiervan, gaan we graag aan de slag met een ontwerp. Bent u enthousiast geworden over ons ontwerp van uw daktuin? Natuurlijk realiseren wij ook graag de aanleg hiervan. Voor het adequaat en duurzaam aanleggen van de tuin, beschikken we over alle noodzakelijke kennis en materialen.

Goede ondergrond

Een waterdichte ondergrond en een goede drainage zijn essentieel bij dakbegroeiing. Wanneer wij een daktuin aanleggen, werken we daarom samen met een dakdekker. Omdat de dakbedekking wortelwerend moet zijn, leggen we bij bestaande bouw eerst een wortelwerend vlies op de dakbedekking om te voorkomen dat planten in de dakbedekking groeien. Hierna volgen drie lagen met waternoppen en een speciaal substraat (grofkorrelige grond), gevolgd door de beplanting. Twee keer per jaar controleren wij de drainagewerking van uw daktuin.

Onderhoud

Sommige daktuinen vergen een regelmatig onderhoud. Indien u dat wenst, kunnen wij u dit onderhoud uit handen nemen. Op deze manier heeft u hier geen omkijken meer naar en ziet de daktuin die we hebben mogen aanleggen er altijd goed verzorgd uit. Met goed en regelmatig onderhoud wordt uw daktuin elk jaar mooier.

Neem contact op

Wat onze klanten zeggen

“Damink tuin & landschap heeft ons geholpen bij het opstellen van een landschapsplan ten behoeve van de realisatie van een nieuwe schuur. De landschapsadviseurs van Damink hebben op een prettige manier met ons gewerkt aan dit plan, dat wij in de loop der jaren hopen te realiseren.”

Familie Mulders, Rossum

“In het kader van de Groene en Blauwe Diensten (gemeente Dinkelland) heeft Damink tuin & landschap in opdracht van mij een project uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn lovend over het eindresultaat: Damink heeft gezorgd voor de aanplant van meerdere hoogstamfruitbomen, een afrastering van gekloofde eikenpalen en een hek van inlands eiken.”

Dhr. H. Kattenpoel, Denekamp

“Er was goede aandacht voor onze wensen. Dit heeft geleid tot een zeer geslaagd resultaat. Tijdens de uitvoering is er netjes gewerkt door Tom Damink, Lilian en een medewerker. De goede aandacht, ondanks dat het geen groot project betrof, hebben wij bijzonder kunnen waarderen evenals de fijne open communicatie.”

Jan en Diny Letteboer

“Damink Tuin en Landschap heb ik ervaren als een servicegericht bedrijf, dat echt voor een tevreden klant gaat. Er werken vakbekwame mensen die meedenken en goed werk afleveren.”

Marc Kuijer, Staatsbosbeheer Twente

“Damink tuin& landschap is een bedrijf waar ik graag mee samenwerk. Ze zijn flexibel, hebben kennis van natuurbeheer en gaan zorgvuldig te werk met aangepast materieel. Ik vind het ook prettig dat er actief wordt meegedacht over de uitvoering van werkzaamheden om samen tot een goede aanpak te komen”.

Rick Staudt, Landschap Overijssel

“Dat het even duurde voordat de mannen van Damink langskwamen had een goede reden: ze zijn gewild want ze leveren goed werk. Er werd snel en netjes gewerkt. Bij het snoeien van de klimop-heg was er zelfs nauwelijks iets bij de buren in de tuin terecht gekomen.”

S. Bruin Slot, Enchede
Al uw tuin- of landschapswerkzaamheden uit handen geven?

Neem dan contact met ons op! 0541-296114

Contact