DAKTUIN

De medewerkers van Damink tuin & landschap kunnen een daktuin aanleggen die onderhoudsarm is of vergelijkbaar met een gewone tuin.

Voordelen van een daktuin op een rijtje:

Voordelen van een daktuin

Een daktuin aanleggen is een hele logische keuze. In de eerste plaats kan een daktuin erg mooi zijn, daarnaast isoleert een daktuin een ruimte die daardoor in de zomer koel blijft. Ook wat betreft geluid biedt een daktuin goede isolatie. Doordat de UV-straling de dakbedekking niet bereikt, kan deze tientallen jaren langer mee gaan. Tot slot houdt een daktuin veel water vast, waardoor minder snel sprake is van wateroverlast.

Goede ondergrond

Een waterdichte ondergrond en een goede drainage zijn essentieel bij dakbegroeiing. Wanneer wij een daktuin aanleggen, werken we daarom samen met een dakdekker. Omdat de dakbedekking wortelwerend moet zijn, leggen we bij bestaande bouw eerst een wortelwerend vlies op de dakbedekking om te voorkomen dat planten in de dakbedekking groeien. Twee keer per jaar controleren wij de drainagewerking van uw daktuin.

Onderhoud

Sommige daktuinen vergen een regelmatig onderhoud. Indien u dat wenst, kunnen wij u dit onderhoud uit handen nemen. Op deze manier heeft u hier geen omkijken meer naar en ziet de daktuin die we hebben mogen aanleggen er altijd goed verzorgd uit. Met goed en regelmatig onderhoud wordt uw daktuin elk jaar mooier. Ook wat betreft geluid biedt een daktuin goede isolatie. Doordat de UV-straling de dakbedekking niet bereikt, kan deze tientallen jaren langer mee gaan. Tot slot houdt een daktuin veel water vast, waardoor minder snel sprake is van wateroverlast.

Daktuin aanleggen?

Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Op basis van uw wensen en voorkeuren ten aanzien van de daktuin en het aanleggen hiervan, gaan we graag aan de slag met een ontwerp.