Bomen snoeien

Wie een boom goed wil verzorgen, moet over de juiste kennis beschikken. Snoeit u een boom op de verkeerde manier, dan kan scheefgroei ontstaan. We vinden het heel belangrijk om u te mogen adviseren over de juiste boomverzorging. Wanneer sprake is van aantasting van uw bomen, zwakke groei of onvoldoende bladontwikkeling, dan komen we met passende maatregelen.

Als het aankomt op boomverzorging, dan denken veel mensen in de eerste plaats aan het snoeien van de boom. Voor het snoeien van de boom zijn vaak directe aanleidingen, waaronder het waarborgen van de veiligheid, doorrijhoogte voor verkeer, voetpaden, fietspaden en smalle straten.

Goede verzorging

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk de boom goed te verzorgen met het oog op een lange levensduur. Indien u dat wenst, kunnen wij de boom verzorgen vanaf het moment dat deze wordt geplant. Iedere levensfase van een boom vraagt om een eigen techniek van snoeien. Een slecht onderhouden boom wordt van binnen kaal en sterft uiteindelijk af. Door vakkundig snoeiwerk begeleiden wij bomen van een tijdelijke kroon naar een gezonde en regelmatige groei.

We zijn uitstekend op de hoogte van aspecten omtrent boomveiligheid en snoei- en rooitechnieken. Het spreekt voor zich dat we bekend zijn met de eisen die bomen stellen aan hun groeiplaats en met bijbehorende wet- en regelgeving omtrent bomen verzorgen.

Boomstronken verwijderen

Moeten er boomstronken worden verwijderd? Dat doen we met onze eigen stobbenfrees. Hiermee kunnen we stronken tot wel 30 centimeter onder het maaiveld verwijderen. Na het snoeien van de boom versnipperen wij de takken. Op iedere gewenste locatie, ook op de moeilijk bereikbare plekken, komen we op vakkundige wijze een boom of meerdere bomen verzorgen. Dat doen we op een snelle, veilige en nette wijze. In het uitvoeren van onze werkzaamheden maken we eventueel gebruik van een hoogwerker en klimuitrusting.

Neem contact op

Wat onze klanten zeggen

“Damink tuin & landschap heeft ons geholpen bij het opstellen van een landschapsplan ten behoeve van de realisatie van een nieuwe schuur. De landschapsadviseurs van Damink hebben op een prettige manier met ons gewerkt aan dit plan, dat wij in de loop der jaren hopen te realiseren.”

Familie Mulders, Rossum

“In het kader van de Groene en Blauwe Diensten (gemeente Dinkelland) heeft Damink tuin & landschap in opdracht van mij een project uitgevoerd. Alle betrokkenen zijn lovend over het eindresultaat: Damink heeft gezorgd voor de aanplant van meerdere hoogstamfruitbomen, een afrastering van gekloofde eikenpalen en een hek van inlands eiken.”

Dhr. H. Kattenpoel, Denekamp

“Er was goede aandacht voor onze wensen. Dit heeft geleid tot een zeer geslaagd resultaat. Tijdens de uitvoering is er netjes gewerkt door Tom Damink, Lilian en een medewerker. De goede aandacht, ondanks dat het geen groot project betrof, hebben wij bijzonder kunnen waarderen evenals de fijne open communicatie.”

Jan en Diny Letteboer

“Damink Tuin en Landschap heb ik ervaren als een servicegericht bedrijf, dat echt voor een tevreden klant gaat. Er werken vakbekwame mensen die meedenken en goed werk afleveren.”

Marc Kuijer, Staatsbosbeheer Twente

“Damink tuin& landschap is een bedrijf waar ik graag mee samenwerk. Ze zijn flexibel, hebben kennis van natuurbeheer en gaan zorgvuldig te werk met aangepast materieel. Ik vind het ook prettig dat er actief wordt meegedacht over de uitvoering van werkzaamheden om samen tot een goede aanpak te komen”.

Rick Staudt, Landschap Overijssel

“Dat het even duurde voordat de mannen van Damink langskwamen had een goede reden: ze zijn gewild want ze leveren goed werk. Er werd snel en netjes gewerkt. Bij het snoeien van de klimop-heg was er zelfs nauwelijks iets bij de buren in de tuin terecht gekomen.”

S. Bruin Slot, Enchede
Al uw tuin- of landschapswerkzaamheden uit handen geven?

Neem dan contact met ons op! 0541-296114

Contact