Damink tuin & landschap in Overijssel is gespecialiseerd in boomverzorging en weet precies hoe een boom verzorgt moet worden, met het oog op een lange levensduur. Onze professionals beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en materialen om de boomverzorging voor u in Overijssel te verzorgen.

Meer dan alleen snoeien

Boomverzorging houdt veel meer in dan alleen het snoeien en onderhouden van bomen. Onder boomverzorging bij Damink Tuin en landschap vallen ook activiteiten als: bomen kappen/rooien, boomstronk verwijderen, boominspectie, bomen aanplanten en/of verwijderen en ziektebestrijding. We zijn uitstekend op de hoogte van aspecten omtrent boomveiligheid en snoei- en rooitechnieken. Het spreekt voor zich dat we bekend zijn met de eisen die bomen stellen aan hun groeiplaats en met bijbehorende wet- en regelgeving omtrent bomen verzorgen.

boomverzorging overijssel

Waarom is boomverzorging zo belangrijk?

Bomen zijn ontzettend belangrijk voor onze omgeving. Ze zorgen voor zuurstof en zijn een bron van leven voor vele insecten en organismen. Daarnaast vormen bomen een veilige thuis voor veel vogelsoorten.

Een goede verzorging van bomen zorgt ervoor dat bomen langer meegaan en minder gevaar vormen voor de omgeving. Zieke bomen met minder weerstand kunnen makkelijker omwaaien en dus schade veroorzaken.

Boomverzorging brengt uw bomen in topconditie. Een boom is een levend organisme en is erg belangrijk voor zijn omgeving. Het onderhouden is niet alleen waardevol voor de boom en zijn omgeving maar ook voor u zelf. Een goed onderhouden boom door Damink tuin en landschap in Overijssel zal langer meegaan en minder snel een gevaar vormen of schade veroorzaken wanneer het stormt.

Boomverzorging en snoeien

Het is u vast wel een keer opgevallen dat een klein boompje ineens geen klein boompje meer is en uit is gegroeid tot een aanzienlijke boom. Deze groei kan er voor zorgen dat een overhangende tak het zonlicht tegenhoudt in uw huis of het verkeer belemmert. In beiden gevallen kan Damink Tuin en landschap uw boom snoeien om deze tak weg te halen maar ook om de groei en vorm van uw boom in toom te houden.

Voor het snoeien van de boom zijn vaak andere directe aanleidingen, zoals:

  • het waarborgen van de veiligheid
  • doorrijhoogte voor verkeer
  • voetpaden
  • fietspaden
  • smalle straten

Wie een boom goed wil verzorgen, moet over de juiste kennis beschikken. Snoeit u een boom op de verkeerde manier, dan kan scheefgroei ontstaan. We vinden het heel belangrijk om u te mogen adviseren over de juiste boomverzorging. Wanneer sprake is van aantasting van uw bomen, zwakke groei of onvoldoende bladontwikkeling, dan komen we met passende maatregelen.

Boomkapping

Onder boomverzorging valt ook het kappen van bomen. Het kappen van kleine boompjes is vrij gemakkelijk. Bij grotere bomen is het kappen al een stuk lastiger. U wilt natuurlijk niet dat er schade ontstaat aan uw spullen of die van uw buren. In dat geval staat Damink tuinen & landschap uit Overijssel voor u klaar om uw boom specialistisch te laten verwijderen.

Damink tuin en landschap Overijssel

Wilt u het werk omtrent boomverzorging uit handen geven aan een professional? Damink tuin en landschap Overijssel heeft al meer dan 10 jaar ervaring in boomverzorging, wij weten precies welk onderhoud nodig is in de verschillende levensfases van een boom. Wanneer u contact met ons opneemt, komen wij bij u langs om de situatie te bekijken. We horen graag van u!

Al uw tuin- of landschapswerkzaamheden uit handen geven?

Neem dan contact met ons op! 0541-296114

Contact