Blog

Beregeninginstallatie in de tuin

Beregening in de tuin wordt vanwege het veranderende klimaat steeds belangrijker. De hittegolven worden langer en komen steeds vaker voor. Met een beregeningsinstallatie bereidt u uw tuin optimaal voor op lange, droge periodes. Het is zelfs mogelijk om in de beregeningsinstallatie gebruik te maken van regenwater. Goed voor het klimaat én de tuin. Regenwater zorgt namelijk voor een betere bodem en sterkere planten.

Waarom een beregeningsinstallatie?

Een beregeningsinstallatie brengt diverse voordelen met zich mee. We lichten ze graag toe.

 • Conditie van de tuin
  Een beregeningsinstallatie zorgt voor een goede conditie van uw tuin. Dankzij de gelijkmatige besproeiing ontstaan er geen droge plekken in het gazon en is de beplanting voorbereid op hittegolven en droge periodes. 
 • Gemak & tijdsbesparing
  Dankzij de beregeningsinstallatie hoeft u niet te slepen met slangen en sproeiers om de tuin te onderhouden. Het beregenen van uw gehele tuin kan met één draai aan de knop. Wilt u liever dat het beregenen automatisch gebeurt? Ook dat is mogelijk!
 • Waterbesparing
  Een beregeningsinstallatie zorgt niet alleen voor tijdsbesparing, maar ook voor waterbesparing doordat u kunt kiezen voor een gericht beregeningsplan voor uw tuin. 

Beregeningsinstallatie op maat

Elke tuin is uniek. Daarom wordt een beregeningsinstallatie altijd op maat gemaakt door Damink Tuin & Landschap. We houden hierbij rekening met uw eigen tuin, het ontwerp, de aanleg, het onderhoud en het management van de installatie. 

Bij het op maat maken van de beregeningsinstallatie voor uw tuin, wordt er gekeken naar verschillende onderdelen:

 • We kijken welk type sproeier er nodig is en wat voor leiding er nodig is. 
 • We stemmen af of de beregening automatisch of handmatig plaatsvindt. 
 • We bekijken of de beregening het best plaats kan vinden via een pomp of via de waterleiding. 

Zodra deze keuzes definitief zijn, ontwikkelen wij de geschikte beregeningsinstallatie voor uw tuin.

Beregeningsinstallatie door Damink tuin & landschap

Damink tuin & landschap kan u adviseren over het meest geschikte beregeningssysteem voor uw nieuwe of bestaande tuin. Daarnaast kunnen we het beregeningssysteem aanleggen en in werking stellen. Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 0541-296114!

Contact

Laat ons weten waar we u mee kunnen helpen. Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.